В селото няма много неща за правене, затова се налага сама да си ги изнамирам. Пазар в третия четвъртък на месеца, фестивали на виното, кулинарни седмици. Концерти, ако успея да се организирам за някой. Много еснафско ми се струва и ми липсва спонтанния елемент, но няма как.

Едно от любимите ми неща са битпазарите. Миналата година от такива се сдобих с няколко книжки, например сборник творби на Гьоте, „Трима мъже в една лодка“ на Дж. К. Джером и двете томчета на норвежката сага „Бьорндал“ на Тригве Гюлбрансен, които бяха в един кош за подаряване, както и красива кристална халба за бира с гравирани диви патици за колосалната сума от 3 евро.

В съседно градче правят антикварен бит пазар – само стари неща, без сергии с китайски чантички и друг подобен кич. Обожавам да се разхождам там и да зяпам. Книги, порцелани, очарователни дреболийки или полуразтопени от жегата видеокасети с „Принцеса Фантагиро“, каквото ти душа иска. Това лято, понеже съм отнесена, изпуснах първите две дати за базара, следващата е чак през Октомври и не ми остава друго, освен да гледам снимки от миналата година. Да покажа и на вас?

5 thoughts on “На битпазар

      1. Благодаря, поздрави на вас и градчето там и успех в находките и занапред!

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top
%d bloggers like this: