Преди си пишех разни новогодишни резолюции – това да постигна, онова да науча. Вече не го правя. При мен голямото тъкмене води до нулев резултат. Просто трябва да се хвана и да свърша, каквото съм си наумила.

През Април се оплаках, че не съм доволна от себе си. По Нова Година все още не бях доволна, но пък трябва да си го призная, че годината не мина съвсем безрезултатно.

1. След дълги месеци раздяла, през Май най-накрая успях да взема кучето при себе си в Германия. Освен че възстанови до голяма степен душевния ми мир, това доведе със себе си и полезни промени в начина на живот.

2. Започнахме да излизаме на разходки, през седмицата по 5-6 км. а през уикенда по 12-15 км. Отначало имаше физически дискомфорт – нещо опъва, друго боли, но постепенно се раздвижих.

„Еврика!“ на годината №1: От друго може да пестите пари, но не и от обувки, с които ходите дълго време пеша. Едни пълни с кръв маратонки за тенис, с които разхождах кучето през първия месец го доказват.

3. През Август се записах във фитнеса. Преди само умувах дали ще имам време и мога ли да си го позволя, а през лятото просто сложих подписа под един договор* за 2 години и тръгнах. Засега върви отлично.

„Еврика!“ на годината №2 гласи: Като спреш да се размотаваш със списанието във фитнеса, а наистина почнеш да опъваш жилите с тежести, резултатът е бърз и видим.

4. Бях си поставила за цел да прочета 52 книги, прочетох 44. От тях няколко бяха чиста плява, затова съм решила 2014 да бъде година на страхотните книги. Никакви новоизлюпени писарушки и популярни романи, които ме карат да губя вяра във вкуса и разума на човечеството. Само отлични книги и вечни класики.

5. Погрижих се за някои медицински и стоматологични проблеми, които отлагах от известно време. Вярно, доста летни вечери прекарах с безчувствено лице заради зъболекарската упойка, но определено се чувствам по-добре.

Какво ми се иска да постигна през 2014:

– Да си разширя познанията в работната материя и някои свързани области (напр. математика), да си намеря нова работа, където да имам предизвикателство и стимул да се развивам. Още не съм готова да се окача на пирона и в полузаспало състояние да чакам пенсия.

– Да продължа със спорта, да развия хармонично и мускулесто тяло.

– Просто да бъда щастлива.

Желая ви една добра година!

 

* Ненавиждам договорите с фиксиран срок, но тук почти всичко идва с такъв договор – жилището под наем, телефон, интернет, телевизия, фитнес залата. Това прави нещата по-лесни за планиране и предвиждане от бизнеса, но отнема много от индивидуалната гъвкавост.

4 thoughts on “Годината в пост

  1. Действай,
    Още не съм намерил онзи брой на онова списание, но едва ли положението е чак толкова зле, че да се спасяваш с фитнес
    И успехи през Новата година, дано да са повече, отколкото си се сетила в поста си.

    1. И на теб много успехи, Кентавъре!

      10 години са минали оттогава, списанието вече сигурно има повече антикварна стойност :)

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top
%d bloggers like this: