От много време не съм участвала в блог-игра. Никой не ме е канил просто. Обаче в събота получих съобщение от Любка, че ме е номинирала за Liebster Award, значи отново имам повод да ви досаждам със себе си.

Любка е една симпатична и наперена девойка, с която се познаваме задочно и виртуално от няколко години, още отпреди да се вдигне, lock, stock and barrel (and a cat) и да замине за Лондон като графичен дизайнер на свободна практика. Отскоро Любка има и блог в tumblr, наречен Bulgar-ka. Там тя бори английската паника как ще им налазим социалните помощи през 2014 година, дава интервюта по радиото, снима тоалети, готви, прави градинка от бетонна плоча, дегустира шоколади и въобще проявява творчество. Тя е човек, който живее живота си както намери за добре, не се извинява за изборите си и аз й се възхищавам за това.

Liebster

Номинирана съм на английски, но ще отговоря на български. Сериозно се замислих дали да не пусна най-накрая и версия на английски на блога. Не че очарованието ми е непреводимо, но това са доста години блогване, много ще има за превеждане.

Та на въпросите …

1. Къде по света сте били?

Била съм в общо 11 държави, според мен твърде скромен брой като за някой, който се е писал „номад“. (Но то е състояние на духа, пак да кажа.) Ходила съм в Гърция, Румъния, Словакия, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Холандия, Кипър, САЩ, Италия. Живяла съм в САЩ, Кипър, Холандия, а в момента живея в Германия.

Ходи ми се много в Испания, Чехия, Хърватска, Португалия, за по 2 седмици поне, ако може.

2. Каква е любимата ви храна?

Морски дарове. Риба, раци, скариди, калмари, всичко, което е живяло в солена вода. Наречете ме луда, обожавам миризмата на прясна, сурова риба.

Когато живеех в Кипър, ходех в едно малко рибарско селце, наречено Zygi. В ресторантчетата на брега на морето за 22 кипърски паунда поднасяха меню за двама – общо 11 порции от всички гореизброени прелести, печени, задушени, пържени, варени, хрускави или меки, невероятни на вкус, плюс пържени картофи и салата. Седиш на брега на Средиземно море, попиваш влажен вятър и тъпчеш морски дарове, това е живот!

3. Любим коктейл?

За зимата White Russian или чист Jack Daniels, за лятото мента със спрайт, водка с тоник или ябълково мартини. На теория. На практика – бира, бира, бира.

4. Кучкар или коткар?

Всъщност и двете. Много обичам и кучета, и котки. Три години имах разкошен сив котарак, който за съжаление почина внезапно. По природа съм мързелива, лакома, значи по-скоро cat person, но пък от 3 години имам голямо куче, което обожавам.

5. Най-голямата излагация на публично място?

Като сложим настрана невероятни изказвания, които съм правила на немски, докато тепърва навлизах в езиковата среда, за които ще ви разкажа друг път, най-голям срам съм брала като ученичка при следната случка: чаках на спирка, бях се замислила и отстъпих назад, нещо ме удари отзад в колената, те се подгънаха и се оказах удобно седнала в кош за боклук.

6. Android или iPhone?

По стечение на обстоятелствата – iPhone. Но откакто го имам, смятам го за страшно удобно и приятно нещо, и не желая да го сменям.

7. Токове, платформи или балеринки?

Обикновено нося плоски обувки, защото сутрин към спирката се тича трудно на ток или платформа. А аз съм постоянно закъсняла и всяка сутрин разигравам „Бягай, Лола“.

8. Мечтаната ваканция?

Морска вила на самотно място, аз и кучето.

9. Последната книга, която прочете?

„Врата към лятото“  на Робърт Хайнлайн. Класическа фантастика, писана е през 1957 година, разказва за „бъдещето“ – 1970 и 2000 година.

10. Ако можехте да дадете 10 хилади за кауза, коя би била тя?

Редовно поддържам каузата на прозрачните организации, които работят за намаляване на популацията от бездомни животни, но голяма сума накуп бих дала за цялостен проект. Например дете от дом да получи финансова подкрепа, за да завърши висше образование или професионална квалификация.

11. Какво кафе пиете?

Каквото има. Звучи ужасно, знам. Мога да различа хубавото кафе, но нямам предпочитания към определена марка.

Благодаря на Любка за въпросите. Ще си помисля кого да номинирам.

2 thoughts on “Liebster Award

 1. Ихиххихии… не бях чела такова всестранно описание на моято скромна личност. Стана ми интересно да видя как изглеждам отстрани. :)

  Благодаря ти хубавите отговори. Покрай тази Liebster игра ми долипсваха едновремешните лексикони, които си разменяхаме в училище… ех!

  Не мога да не си призния, че намерих такива едни кулинарни сходности – пресни морски дарове… ммм! и бира! Португалия е следващото място, което искам да посетя и аз и да упражня скромните си познания от началния курс по Португалски. Да сега все ми се изплъзва, но ще дойде момента и там да отида.

  1. Аз не бях особено популярна и обичана в училище, до мен рядко стигаше лексикон. Но е забавно в блог-вариант.

   И да, така изглеждаш отстрани. Оправна мадама си.
   Хайде, по-малко поводи за ядосване и хубава лятна почивка!

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top
%d bloggers like this: