Имате ли някакви неща, които сте купували преди много години и постоянно ви се подмятат из къщата, но вие отбивате всяко запитване на близките „Това да го хвърлям ли?“ с възмутено „Неее, това ще ми трябва.“

Надеждата е, че някой ден тази облъскана вещ ще влезе отново в употреба и ще възмезди годините търпение. И при мен това наистина се случи.

Имам един планер от черна промазана материя, който бях купувала на студентската бригада в САЩ през 2003 год. (тоест преди 17 години). Известно време го ползвах, но накрая потъна из кашоните с вещи, които оставих в България. Преди 2 год. го взех с мен в Германия. Беше мърляв и побелял от прах, пълен с имената и телефоните на хора, които вече не са в живота ми или дори на този свят.

Въодушевих се да върна този страдалец към живот. Реших да запазя само вложката със световната карта и справочника за телефонни кодове. Внимателно го изпрах с обикновен сапун, проучих размера на страниците и открих, че са стандарт, близък до А6 и могат да се поръчат онлайн.

От опита ми с воденето на bulleted journal знам, че разни креативни форми на записване на дневните постижения (изпита вода, калории, стъпки към някаква цел и пр.) при мен не влизат в реална употреба. Стандартен календар, списък със задачи, разходи и обикновена линирана хартия за бележки ми стигат.

И за да е малко по-джиджано, добавих към поръчката разделители с кученца, затварящ се джоб за касови бележки, както и стикери за отбелязване на специални дати в календара. За ушичките на разделителите ще отпечатам етикетчета на принтера ми за етикети.

Процеса на подмяна и крайния резултат:

И накрая, планера има калкулатор на слънчева енергия, който още работи. Какво ще кажете, а?

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top
%d bloggers like this: