Имате ли някакви неща, които сте купували преди много години и постоянно ви се подмятат из къщата, но вие отбивате всяко запитване на близките „Това да го хвърлям ли?“ с възмутено „Неее, това ще ми трябва.“

Надеждата е, че някой ден тази облъскана вещ ще влезе отново в употреба и ще възмезди годините търпение. И при мен това наистина се случи.

Имам един планер от черна промазана материя, който бях купувала на студентската бригада в САЩ през 2003 год. (тоест преди 17 години). Известно време го ползвах, но накрая потъна из кашоните с вещи, които оставих в България. Преди 2 год. го взех с мен в Германия. Беше мърляв и побелял от прах, пълен с имената и телефоните на хора, които вече не са в живота ми или дори на този свят.

Въодушевих се да върна този страдалец към живот. Реших да запазя само вложката със световната карта и справочника за телефонни кодове. Внимателно го изпрах с обикновен сапун, проучих размера на страниците и открих, че са стандарт, близък до А6 и могат да се поръчат онлайн.

От опита ми с воденето на bulleted journal знам, че разни креативни форми на записване на дневните постижения (изпита вода, калории, стъпки към някаква цел и пр.) при мен не влизат в реална употреба. Стандартен календар, списък със задачи, разходи и обикновена линирана хартия за бележки ми стигат.

И за да е малко по-джиджано, добавих към поръчката разделители с кученца, затварящ се джоб за касови бележки, както и стикери за отбелязване на специални дати в календара. За ушичките на разделителите ще отпечатам етикетчета на принтера ми за етикети.

Процеса на подмяна и крайния резултат:

И накрая, планера има калкулатор на слънчева енергия, който още работи. Какво ще кажете, а?