Madonna Buder

Сестра Мадона Бъдър е родена на 24.07.1930 год. и е родом от Spokane, WA. След 40 год. служба се премества в нетрадиционна католическа общност, където сама може да избира стила си на живот. На 48 години започва да спортува по съвет на свещеник, за да „подобри ума, духа и тялото си“, както и заради релаксацията, която носи спортът.

На 52 завършва в първия си триатлон и оттогава не е спирала.

Сестра Мадона е финиширала над 325 триатлона, в това число множество триатлони Iron Mаn, където специално заради нея преместват границата на възрастовата категория. Тя държи рекорда за най-възрастна жена, завършила Iron Man.

Това са 3.8 км плуване в открити води, 180 км колоездене и 42 км бягане в рамките на 17 часа!

Сестра Мадона активно набира средства за различни каузи и често казва „I train religiously.“ Заради постиженията си е наричана още „Желязната монахиня“.

Ако искате да прочетете за още забележителни атлети, погледнете секцията Notable Iron-distance triathletes. Трогателен е примерът на Дик Хойт, който на 65 год. финишира триатлона заедно със сина си Рик, който е с увреждания и не може да говори или ходи. Дик го тегли в лодка през частта с плуването, кара го в специално направено колело и го бута в инвалидната количка по време на маратонската част.

Човешкият дух е велико нещо.

4 thoughts on “Сестра Мадона Бъдър – „Желязната монахиня“

  1. Здравей, Джулия!

    Добре дошла при мен и поздравления за първите ти 10 км. в състезание.

    Наистина невероятни постижения. А аз се гордеех със себе си като карам 30 км. на един ден до работа … (бууууу) Слабооооо!

  2. Аааа, 30 км са си също добра дистанция ако са с колело. Иначе аз по толкова карам на ден до работа и обратно, ама с колата :) което тренира единствено нервите ми

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top
%d bloggers like this: