Днес е Rosenmontag – връхната точка на карнавала, който започва официално на 11.11 и се празнува в Германия, части от Австрия, Швейцария, Белгия и Холандия. Той ознаменува началото на постите и се чества точно 48 дни преди неделята на Великден. Традиционно най-бурни са празненствата в Рейнланд и „крепостите на карнавала“ – Кьолн, Бон, Аахен, Дюселдорф и др.

Днес няма да имам възможност да посетя същинските празненства в Кьолн, но ви предлагам малко снимки от вчера – празнуването на карнавала в Маастрихт.

4 thoughts on “Карнавал

  1. Навсякъде в католическият свят има карнавали тия дни – и във Венеция, и тук, на Карибите дори. Да не забравяме, че думата карнавал идва от латинското carne valle – сбогом на месото, начало на постите.

  2. Благодаря за допълнението. Някъде мярнах превода, но не обърнах внимание – постите не ги спазвам нито в ортодоксална, нито в католическа обстановка :0)

  3. Тези на снимката са повечето холандци. Но и германците по време на карнавала късат синджира и си наваксват за всяка вечер през годината, когато са си легнали рано :-)

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top
%d bloggers like this: