След като с Мтел се разделихме с лоши чувства, идва време и за Виваком.

В момента ползвам българския си мобилен телефон само за sms. Но си му плащах 30-те лв. такса на месец и нямах намерение да го спирам, преди и Виваком да се проявят като агресивни тарикати.

Нямаме право да държим лични телефони на работното място, затова всяка сутрин телефонът се заключва в шкафчето ми, заедно с останалия багаж. Близо месец го намирах с паднала батерия от звънене на един и същ непознат номер. Накрая ми писна и се обадих да видя за какво става въпрос.

Оказа се центъра за обслужване на клиенти на Виваком. Искали да ми подарят безплатен телефон и съм щяла „да мога да си запазя номера за още 2 години.“

Обясних, че не съм имала намерение да си подновявам договора и ако реша, когато се прибирам към България, ще посетя на място техен офис. Но бях бясна.

Защото някой шеф или маркетинг „гений“ във Виваком се радва, че е измислил как да пробута договор по телефона на наивни възрастни хора.

Надявах се, че съм била достатъчно ясна, но …

… комисията е разгледала и случаи, в които въпреки отказа на клиента, се оказва, че договор все пак съществува и на него му начисляват сметки по нов договор. виж повече »

Въпреки, че имам този номер над 7 год. все пак се чудя дали изцяло да не го спра. Почна да ми писва от тарикатските изпълнения на нашите оператори.