Приготвям се вчера да лягам, нагушила съм се в леглото като съсел и се каня да помириша възглавницата, секунди след което да се отцепя в безпаметен сън, когато ми се стори, че чух стенания. Дадох ухо. Няма грешка – от другата страна на стената някой правеше секс.

Хм! Изправих се на лакти и се заслушах. Понеже никога не съм живяла на общежития, никога не съм чувала как някой прави секс. Представлението беше твърде шумно, за да го игнорирам, затова волю-неволю трябваше да го изслушам, признавам – с интерес. Пък и да идеш да прекъснеш шумен купон е едно, ама как да вдигаш скандал заради секс? Че то човещинка! Във всеки случай го предпочитах пред съботно-сутрешните компилации от ранно творчество на Слави Трифонов на същия този съсед.

След като известно време слушах как момичето стене високо, интензивно и равномерно започнах да се чудя. Или получаваше половинчасов непрекъснат оргазъм, заради което трябваше веднага да ида да й стисна ръката, или нямаше идея какво е това и от невежество преиграваше като за Златна малинка.

Позамислих се. Съседът е едно замазано типче, което ходи с ланец и потник лятото. Не ми изглежда като секс-бог, а пък от другата страна жената се дере все едно е в порно с негри. Може пък външността да лъже. Може аз цял живот да съм си мислела, че мога да познавам добрите любовници само по вида и обноските, а всъщност да съм пропускала диаманти в праха, като мазното типче.

После пъшкането стана с възходяща интонация и започна да звучи някак въпросително. Не знам дали можете да си го представите, смешно беше. Мъж не се чуваше, но на няколко пъти тя каза пресипнало „Не, не, не искам.“ (А, де? Някой я убеждава да донесе маргарина и да я обърне от другия край). После пъшкането продължи, чу се скимтене, пръхтене и фърфорене като къпещ се бивол и след малко гръмна телевизор, чу се висок говор и смях. После всичко утихна.

И чак на края на този пост се запитах – щом аз ги чувам, дали и те не са чували нас?

Живеем в картонени кутийки, хора. Част от секс-живота на съседите си сме.