Обещах да разказвам как върви с управлението на входа. След поредното общо събрание за избиране на УС ето как изглеждат нещата:

Дадохме си отчета. Все ми се струваше, че не сме свършили кой знае какво, понеже по събранията постоянната тема беше откъде да изнамерим пари за поддръжка на рушащия се блок, без да вдигаме таксата след като наемателите на кафенето не искат да си плащат, но се оказа, че без видими разкрасявания сме помогнали за по-сух, топъл и не-мухлив живот на доста от живущите.

Чудех се дали има смисъл да оставам в Управителния съвет, но всички най-ефективни членове си дадоха отвод, отказаха да участват повече, желаещи да ги заместят липсваха, не ни стигат хора за контрольор, нямаме касиер. Старите кучета ни тръшнаха документите и без дума за въведение изчезнаха, ние не можахме да изберем председател, понеже всички се чувстваха парашутирани насред нищото и бързаха да си ходят, че да си хранят децата. Единия даже телефона си не остави. Не знам как трябва да ни се отчита касиера, моите задачи преди бяха общо взето по водене на протокола, но почва да ме изпълва едно усещане, че ако не се хвана аз, няма кой друг да го свърши. Само дето мен никой не ме е предложил за председател. Обаче аз трябва да ги събера, за да решим и да си изберем такъв.

Вдигнахме таксата, бюджет ще има.
Но дали ще имаме воля да продължим?

Пак си взех беля на главата …

П.П. Един от живущите, който (естествено!) не присъства на събранието, заплашва да ни съди заради вдигнатата месечна такса.