Миналата събота беше първият ми плах опит за опознаване на подводния свят. Заедно с група водолази пътувахме до Шабла, за да се гмуркаме. Боби с пълна екипировка, изчезна в дълбините, а аз – с взети назаем маска, шнорхел, плавници и неопрен, се плациках и наблюдавах морската фауна.

Черно море не е много прозрачно, но на плиткото има очарователни неща за новаците като мен. Отнесох се в мечти как ще се науча да се гмуркам, като един същински Ихтиандър. В блаженство помахвах с ръце и оглеждах.

Зелени водорасли. Кафяви водорасли. Камъни, обрасли с миниатюрни мидички. Зеленушки, истински красавици с искрящи зелени и червени ивици, стиснали в уста някакво водорасло. Рачета, бягат настрани. Попчета. Дребни змиорки. Хамсийки, като сребристи стрелички. Снаряд.

Ъ?

Снаряд?!?

Няма грешка. Насреща ми, заобиколен от пъргави дребни рибки, се пулеше снаряд. Панически заплясках да се отдалеча от него, но една вълна ме заклати и почти го докоснах. Брррр …

Странно как никой друг не го беше намерил, на това място влязоха поне десетина човека. По-късно следобеда го извадиха. Чувствам се откривател.

 

5 thoughts on “Подводни изненади

  1. Малиии, снаряд! Но пък наистина си откривател – подводни светове, нови емоции… Другият път да намериш пиратско съкровище! (лъжат, че е по острови, н’дей вЕрва!) ;))
    Свежо лято!

  2. Благодаря за пожеланията! :)

    Все ми се струва, че може и по-активно да си прекарвам лятото, но може би имам прекалено големи очаквания.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top
%d bloggers like this: