Случи ми се нещо странно. По принцип донякъде съм свикнала, защото покрай мен се образуват завихряния в континуума, но това вчера беше наистина извънредно необичайно.

Имах да изпращам едно колетче, но никоя от кутиите, които продават в пощата не беше подходяща за неговите размери и форма. След един следобед почесване по главата реших, че вселената ще намери начин да разреши проблема ми. Просто й имам доверие, като стане въпрос за намиране на неща.

На връщане към къщи минах покрай едно магазинче, пред което имаше натрупани кутии за изхвърляне. И сред тях една, съвсем точно такава, каквато ми трябваше. Нуждата измести задръжките, измъкнах кутията от купа и продължих по пътя си.

И както си подрипвах доволно, погледът ми попадна на капака на кутията. Върху него с едър почерк и червен маркер беше написано моето име. Моето странно, смешно и рядко срещано име!!!

Нямам абсолютно никакво обяснение. Няколко пъти ходих в коридора да погледна пак. Снимах го. Там си е.

Ама че работа …

7 thoughts on “Вселенски шегички

 1. Странно е, но се случва понякога.Моята истинска фамилия също е специфична и рядко срещата, но преде две години попаднах на скайп адрес със абсолютно съвпадение на имената. Разликата беше само, че моят се изписва с главни букви, а другият с малки. Сега си го имам като абонат, но упорито не иска да размени и една дума с мен:).

 2. Разбираш ли, моето име наистина е уникално, досега съм контактувала само с едно момиче от Перу, което се казва така. И да го видя написано точно на кашона, който избрах … настръхна ми косата :)

 3. Ха! А моята фамилия не се среща. Не често, а въобще. Затова и съм лишен от подобни преживявания. Би било глътка свежест в сивия делничен кръг.

 4. Странно е :)
  Но пък няма нищо случайно – понякога намираш и когато не търсиш :))
  Вече няколко пъти споменаваш името си в определени ситуации, но пропускаш да го споменеш – направи го :)
  Аз лично бих предпочела да те познавам с истинското име, колкото и странно да звучи то :D
  Хайде, престраши се! :))

 5. Бре, тва си е наистина за настръхване на косата:))! И да не ти беше рядко срещано името, пак щеше да е настръхващо, а сега – съвсем. Оставяш ме без думи. И със затвърдена вяра в това, че някой някъде си играе… или помага по достатъчно странен начин.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top
%d bloggers like this: