Вселенски шегички

Случи ми се нещо странно. По принцип донякъде съм свикнала, защото покрай мен се образуват завихряния в континуума, но това вчера беше наистина извънредно необичайно.

Имах да изпращам едно колетче, но никоя от кутиите, които продават в пощата не беше подходяща за неговите размери и форма. След един следобед почесване по главата реших, че вселената ще намери начин да разреши проблема ми. Просто й имам доверие, като стане въпрос за намиране на неща.

На връщане към къщи минах покрай едно магазинче, пред което имаше натрупани кутии за изхвърляне. И сред тях една, съвсем точно такава, каквато ми трябваше. Нуждата измести задръжките, измъкнах кутията от купа и продължих по пътя си.

И както си подрипвах доволно, погледът ми попадна на капака на кутията. Върху него с едър почерк и червен маркер беше написано моето име. Моето странно, смешно и рядко срещано име!!!

Нямам абсолютно никакво обяснение. Няколко пъти ходих в коридора да погледна пак. Снимах го. Там си е.

Ама че работа …

7 коментара

 1. Странно е, но се случва понякога.Моята истинска фамилия също е специфична и рядко срещата, но преде две години попаднах на скайп адрес със абсолютно съвпадение на имената. Разликата беше само, че моят се изписва с главни букви, а другият с малки. Сега си го имам като абонат, но упорито не иска да размени и една дума с мен:).

 2. Разбираш ли, моето име наистина е уникално, досега съм контактувала само с едно момиче от Перу, което се казва така. И да го видя написано точно на кашона, който избрах … настръхна ми косата :)

 3. Ха! А моята фамилия не се среща. Не често, а въобще. Затова и съм лишен от подобни преживявания. Би било глътка свежест в сивия делничен кръг.

 4. Странно е :)
  Но пък няма нищо случайно – понякога намираш и когато не търсиш :))
  Вече няколко пъти споменаваш името си в определени ситуации, но пропускаш да го споменеш – направи го :)
  Аз лично бих предпочела да те познавам с истинското име, колкото и странно да звучи то :D
  Хайде, престраши се! :))

 5. Бре, тва си е наистина за настръхване на косата:))! И да не ти беше рядко срещано името, пак щеше да е настръхващо, а сега – съвсем. Оставяш ме без думи. И със затвърдена вяра в това, че някой някъде си играе… или помага по достатъчно странен начин.

Напиши коментар

%d блогъра харесват това: